Bosch Nyon

Binnenkort te bezichtigen bij ons in de winkel:

Bosch heeft onlangs zijn nieuwe Nyon E-bike controller aangekondigd voor 2015. Deze nieuwe controller zal gebruik maken van hetzelfde motorsysteem, maar voorzien zijn van een groter scherm en verschillende nieuwe functies. Hieronder een klein overzicht van de nieuwe ontwikkelingen en de voordelen voor u als e-Bike rijder.

Het nieuwe Nyon systeem is de meest recente ontwikkeling van de Duitse fabrikant Bosch en werd vorig jaar op Eurobike aangekondigd om de belangstelling te peilen van zowel leveranciers als fietsers. Het Nyon systeem is de eerste e-Bike controller die beschikt over navigatie, fitness , mapping en smartphone-integratie.

De nieuwe Nyon controller werkt met hetzelfde Bosch performance systeem als de huidige intuvia maar beschikt over een veel groter 4,3 inch kleurenscherm; zowel op het display als op de aparte afstandsbediening op het stuur is deze te bedienen.

Bosch e-Bike navigatie

Nyon heeft een nieuwe ingebouwde navigatiesysteem speciaal ontworpen voor fietsers. De kaarten zijn gebaseerd op de Wiki Open Street maps-platform. Dit is geïntegreerd in de nieuwe Bosch Nyon met GPS, zodat het live maps in zowel 2D & 3D weergegeven kan worden en is het een volledige gebruiksvriendelijk navigatieapparaat direct op uw e-Bike, gevoed vanuit de Bosch batterij.

 

Interessant is dat de Nyon niet alleen de richting laat zien, maar berekent ook de beste mogelijk route voor de e-Biker. Dit betekent dat u meer directe routes kunt nemen. Een ander mogelijkheid is de actieradius-indicator. Deze berekent niet alleen de actieradius maar ook factoren in uw route, topografie en uw persoonlijke rijstijl om aan te geven hoeveel uw rest actieradius is.

Smartphone integratie

Het nieuwe Bosch Nyon-systeem is ontworpen met de meest recente integratie voor smart phone. Met uw telefoon in uw zak zal het Bosch systeem verbinden maken met uw smart phone via Bluetooth. Dit gaat gepaard met veel nieuwe handige functies waarmee uw telefoon te verbinden met uw Bosch e-Bike. U kunt bijvoorbeeld bepalen welke muziek wordt gespeeld vanaf uw telefoon rechtstreeks vanuit de Bosch Nyon display zelf.

Als u aan het fietsen bent en u krijgt een inkomend gesprek, zal het Bosch systeem dit weegreven op Nyons nieuwe super glad scherm. Hij zal u tonen wie er belt zodat u volledige controle houd op de weg. Hij zal zelfs een pop-up bericht op het grote scherm tonen van een SMS. Dit betekent dat er geen excuses te bedenken is voor het niet zien van alle belangrijke boodschappen!

Als we praten over smart phone, Bosch is bezig met een nieuwe mobiele app zodat u meerdere taken kunt uitvoeren op uw telefoon die invloed hebben op Nyons gebruikersinterface. U kunt er bijvoorbeeld dingen zoals een 'favoriete scherm' instellen.

e-Bike Fitness Training

Naast het nieuwe Bosch Nyon e-Bike systeem zal Bosch ook hun “Online Portal” vrijgeven. Dit betekent dat gebruikers thuis hun data op kunnen halen of delen met vrienden. Dit is een werkelijk practische functie, Door het aansluiten van een hartslag-borstband kunt u via Bluetooth de Bosch Nyon als fitness-trainingstoestel gebruiken. Deze zal dan niet alleen de ritten bijhouden maar ze ook combineren met uw hartslag, fitness-training en calorieverbruik, allemaal op de zelfde plaats.

De Bosch Online Portal zal al deze gegevens aan u in de vorm van mooie grafische grafieken en kaarten van uw rit voorleggen waar u ook wil.

Gebruiker Interface maatwerk-

Hierboven hebben wij veel nieuwe handige functies van de Bosch Nyon systeem vermeld. Ook zijn er bepaalde verbeteringen in de gebruikersinterface met betrekking tot aanpassing van de gebruiker.

Met elk scherm kunt u, de gebruiker, de lay-out aanpassen aan uw voorkeur. Dit betekent dat je alle beschikbaar gegevens kunt krijgen in het formaat dat u verkiest.

Op deze nieuwe Bosch e-Bike, kan nu voor de eerste keer, de ondersteuning worden aangepast door de eindgebruiker. Hierdoor kunt u maximaal 5 modus rijden die ieder afzonderlijk kunnen worden ingesteld. Dit is voorheen nooit mogelijk geweest.

Conclusie

Enkele van de functies die hierboven zijn een enorme stap voorwaarts in de e-Bike wereld. Dit is het eerste systeem om al deze functies via een 'all in one'-systeem te integreren.

U hoeft niet langer diverse apparaten mee te nemen dan wel om te binden, alles kan op het 4.3” display, dat makkelijk af te lezen is onder alle lichtomstandigheden, worden ingesteld.

Zoeken
Bosch Nyon
Rijwielsporthuis Piet Vonk

Voldersgracht 20
2611 EV Delft
Tel: 015-212 32 52

 

Ma:

8:30 – 18:00

Di:

8:30 – 13:00

Wo:

8:30 – 18:00

Do:

8:30 – 18:00

Vr:

8:30 – 20:00

Za:

8:30 – 17:00

Zo:

gesloten

Voldersgracht 20 2611 EV Delft Tel: 015-212 32 52
Copyright Piet Vonk 2014