Spinning kleding

Vergroot afbeelding

Spinningkleding

Spinning is indoor fietsen op een fiets met verstelbare weerstand. De meeste sportscholen geven spinning groepslessen waarbij de instructeur en de mede-spinners ervoor zorgen dat iedereen tot het uiterste gaat. Deze intensieve sport vraagt om goede spinningkleding, want zweten ga je van deze sport! Het is daarom heel belangrijk dat uw kleding:

  1. Een goede pasvorm heeft
  2. Uw bewegingsmogelijkheid niet beperkt
  3. Sneldrogend en ademend is
  4. Comfortabel zit

Fietsbroek en strak shirt

Het eerste advies wat wij u geven is, koop een fietsbroek met (kunst zeem) leren lap in het kruis. Dit voorkomt pijn aan het zitvlak, die ontstaat door het intensieve trappen en schuren over het zadel. Koop vervolgens een shirt dat vrij strak om het lichaam zit, zodat er geen onnodige lucht tussen uw lichaam en het shirt zit. Want lucht isoleert. Ook een onderlaag is niet nodig bij spinning. Bij spinning moet de warmte direct worden afgevoerd.

Spinning schoenen

De juiste schoenen zijn bij spinning net zo belangrijk als bij outdoor fietsen. Ook hier zijn speciale, stevige fietsschoenen met een click-on plaatje ( SPD-plaatjes, met het Shimano Pedelling System) erg prettig. Deze zorgen voor meer energieoverdracht door de aanwezigheid van clip-plaatjes onder de zool. Bovendien zijn er dan geen toe-clips nodig, die onnodig veel druk geven op de bovenkant van de voet.
Piet Vonk adviseert u graag over de juiste spinningkleding en spinning schoenen. Zelf kiest u vervolgens uit onze collectie het design dat u het meeste aanspreekt. Piet Vonk in Delft heeft spinning kleding van o.a. AGU, Odlo, ShimanoGore Bike Wear en Castelli. In de speciale dameshoek zijn de meeste modieuze spinning en fietskleding collecties voor de ladies uitgehangen. In onze fietskledingwinkel kunt u de spinning collectie komen bewonderen.

Zoeken
Spinning kleding
Rijwielsporthuis Piet Vonk

Voldersgracht 20
2611 EV Delft
Tel: 015-212 32 52

 

Ma:

8:30 – 18:00

Di:

8:30 – 13:00

Wo:

8:30 – 18:00

Do:

8:30 – 18:00

Vr:

8:30 – 20:00

Za:

8:30 – 17:00

Zo:

gesloten

Voldersgracht 20 2611 EV Delft Tel: 015-212 32 52
Copyright Piet Vonk 2014