Racefietsen

Vergroot afbeelding

Een racefiets is een sportfiets. Dat betekent niet dat u uw racefiets alleen voor sportieve doeleinden kunt gebruiken. Want een racefiets is allereerst gewoon een supersnel vervoermiddel. En dat kan praktisch zijn, bijvoorbeeld wanneer u snel op uw werk wilt zijn, maar ook voor dat eerste afspraakje.

 

Welke racefiets past bij u?

Piet Vonk heeft een collectie racefietsen met voor elk wat wils en voor elk budget. Wij adviseren u graag over de racefiets die het beste bij u past, want er zijn zoveel verschillende soorten en maten racefietsen, dat het kiezen van een geschikt model nog niet zo eenvoudig is. In ieder geval moet u letten op de volgende aspecten:

  • De maat (framemaat, zitlengte, zadelhoogte, stuurhoogte). Hiervoor hebben wij een handige ‘fietsmeter’ in de winkel.
  • De wielen.
  • Frame materiaal & frame vorm; aluminium en carbon worden het meest gebruikt voor het maken van frames. Wat betreft de vorm kunt u kiezen uit het klassieke frame met rechte bovenbuis en een sloping frame met schuin aflopende bovenste framebuis.
  • Versnellingen en remmen; met derailleur, ketting, kettingbladen, trapas, cranks, remmen, schakelgrepen. In onze werkplaats kunnen wij elke rem op uw behoefte afstellen. Hoe lichter en sneller uw fiets schakelt hoe lekkerder u fietst. Piet Vonk heeft o.a. remsystemen van Shimano, Magura, Klarks en Sram.
  • Zadel; Piet Vonk heeft een ruim assortiment zadels. Want geen zitvlak is hetzelfde!
  • Trappers; racefietsen (en AllTerain Bikes (ATB)) werken meestal met een kliksysteem waardoor u niet van de trapper afschiet en de maximale energie uit één trapbeweging haalt.

Bent u op zoek naar een goede en betrouwbare racefiets? Piet Vonk adviseert u graag.

Zoeken
Rijwielsporthuis Piet Vonk

Voldersgracht 20
2611 EV Delft
Tel: 015-212 32 52

 

Ma:

8:30 – 18:00

Di:

8:30 – 13:00

Wo:

8:30 – 18:00

Do:

8:30 – 18:00

Vr:

8:30 – 20:00

Za:

8:30 – 17:00

Zo:

gesloten

Voldersgracht 20 2611 EV Delft Tel: 015-212 32 52
Copyright Piet Vonk 2014